Soulshine Corner – själens inre ljus

Lindvalls Lads Foto:Ylva Slagbrand.

Soulshine Corner – själens inre ljus

Man får tycka vad man vill om hur mycket och hur ofta solen ler i Boden, men i helgen strålade den ned på oss i all sin prakt. Vi här hemma vet ju förstås att vi har solen på vår sida, och får gynna oss ett litet belåtet leende inför de sista få kvarlevorna av den gamla skrönan om kommunen utanför solens sken. Ingen trodde på den i lördags ute i den friska och kalla luften, och inte heller behövde vi oroa oss för mörkret på kvällen när solen fick sin nattvila. Då tilltog nämligen själens inre ljus och omfamnade oss alla, i synnerhet de som hade bestämt sig för att värma upp sig på lördagens utgåva av Soulshine Corner. Och att värma upp sig, det fick man lov att göra: först med het mat, sedan med het musik. Först ut var som vanligt klubbens husband Rocket 88 & The Rockettes, som dessutom hade tre jubilarer att fira, så att även hela publiken fick sjunga för dem. Tony Nyman som gästartist på klaviatur berikade klangen med rockpiano och jazziga orgelinslag.

Lindvalls Lads

Club Soulshine Corner har blivit något av ett favoritgigställe för musiker, och det är tack vare en publik som verkligen både välkomnar dom och uppskattar musiken, det är roligt att spela på Club Soulshine Corner.

Lindvalls Lads motsvarade högt ställda förväntningar med att leverera Texasblues på ett mycket trovärdigt sätt och till och med bättre än många stora band från ursprungsområdet.

Musiken är starkt influerad av t.ex Fabulous Thunderbirds, Jimmy Vaughan, Otis Rush, Little Walter m.m. som lockar upp folk till dansgolvet och budskapet är glädje.

Musikerna i bandet är:

Daniel Hakkaus sång har en självsäker, kaxig attityd som verkligen attraherar och får publiken att känna delaktighet. Daniels sång passar perfekt till genren. Tobias Lindvall gitarr och munspel är den stora klippan i bandet och presenterar sig med attityd och snygga solon. Parkamrat till Tobias är Jonas Eriksson gitarr och sång som även spelar tillsammans i duon John Ash Trips (kanske ett band för Club Soulshine Corner?). Det märks att duon är samspelta, dom kompletterar varandra på ett smakfullt sätt. Basisten Jonas Jakobsson utgör en extra krydda till bandet med sin kontrabas. Och sist men inte minst en av kvällens höjdpunkter, bandets vikarierande trummis Simon Lundin.

Nästa Club Soulshine Corner:

Valborgsmässoafton 30 april gästas Club Soulshine Corner av Flaming Stars feat Billy Bremner känd från internationellt kända band som t.ex Rockpile. Temat för kvällen blir ELVIS.