Bodenband spelar på Sweden Rock Festival

Sweden Rock. FOTO: Josefin Larsson.

Thrasharna Skeleton Birth från Boden är inbjudna att spela på Sweden Rock, Skandinaviens största hårdrocksfestival, tillsammans med sju andra lovande band.
– Det är viktigt för oss att bidra till att främja tillväxten av ny rockmusik i Sverige, säger Martin Forssman, promotor och vice VD för Sweden Rock Festival.

Satsningen kallas för Nemis, en förkortning av New Music In Sweden, och är ett mångårigt samarbete mellan Studiefrämjandet och Sweden Rock i syfte att lyfta fram oetablerade band och artister på landets bästa scener.

Torsdagen den 8 juni arrangeras Nemis på Rockklassikerscenen på Sweden Rock Festival, och då får alltså åtta band chansen att visa upp sig för festivalpubliken.

– Vi väldigt glada över att för tolfte året i rad kunna vika speltider åt åtta av Sveriges mest lovande band, berättar Martin Forssman.

Banden som vals ut är utöver Skeleton Birth även; Dead sleep, Leading Light, Svartnatt, Nocean, Va Rocks, Veonity och Knogjärn.

Skeleton bildades 2009 av Morgan Frööjd (sång, gitarr) sedan han återvänt från militärtjänstgöring i Afghanistan. Hans upplevelser ligger till grund både för Skeleton Births texter och intensiteten i den snabba och hårda musiken. Albumet ”War diary” släpptes 2014 och 2016 gjorde Skeleton Birth succé som förband på hela Raubtiers Sverigeturné. I nuläget jobbar bandet på sitt andra album.

Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från mer än 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på över 80 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal.

Källa: Sweden Rock