BBK:s handbollsherrar vände underläge 15-18 till seger 36–31 i bortakvalet mot Lindesberg Blå

Alexander Anglöw gjorde hela 12 mål i segermatchen mot LIF Blå.

Några snabba och effektiva spelvändningar av BBK vände halvtidsunderläget 15–18 till ledning 22–21 efter åtta minuter av andra halvlek. Spelvändningar som lade grunden till kvalsegern med säkra 36–31.

Att BBK:s löftesrika handbollsherrar har -kapacitet för spel i -ettan fick vi bekräftat efter en stark andra halvlek borta mot -Lindesberg. Nu såg det litet illa ut efter första halvlek men sedan BBK fått upp tempot, stängt igen bakåt och hittat sitt starka kontringsspel så fick man också den utdelning som behövdes. Även om det länge stod och vägde. Med två minuter kvar var ledningen 33–31.

Alexander Anglöw var med sina 12 mål och tillsammans med Jonatan Widgren i målet två av matchvinnarna.

Nu möts man i en retur i Boden den 19 april och vid seger väntar sedan ett kval mot anrika -stockholmslaget Bolton.

BBK:s målskyttar:

Alexander Anglöw 12, Oskar Karlsson och Mattias Karlsson 6, Albin Lindberg, Marduch Tadaros och Joel Törnblom 3, Albin Nilson 2, Samuel Sandsten 1.

Text & foto: Anders Hjortenklev