Boden Handboll bortabesegrade GUIF Eskilstuna med 28–23

6-målsskytten Mariana Lopes och Målvakten Sofie Svarrer Hansen. Två av Boden Handbolls matchvinnare.

Boden Handboll ser ut att vara en ynka match från ett nytt elitseriekontrakt (SHE). Utan att bjuda på någon handbollspropaganda håller Bodentjejerna sin vinnande form och var egentligen aldrig riktigt hotade av GUIF Eskilstuna i första kvalmatchen även om segern stannade vid 28–23.

En match som vanns efter i första hand starka insatser av målvakten Sofie Svarrer -Hansen och av försvarsjätten Emma Peterson.

Klart att man kan tycka att niondeplacerade elitserielaget Boden Handboll borde besegra allsvenska fyrorna GUIF Eskilstuna men en kvalmatch i handboll är sällan eller aldrig någon enkel matematik eller handbollspropaganda och att dessutom vinna på bortaplan där spökande nerver lätt tar över tyder på styrka.

Frånsett matchens första mål ägde Boden Handboll övertaget i protokollet. Efter 17 minuter och efter fem mål av Emmy Nordmark hade man skaffat sig något som verkade trygg ledning med 9–3. Men istället för rycka ifrån ytterligare hade halvtidsledningen med 13–8 krympt ihop till nervösa 13–11 efter knappa fyra minuter av halvleken och även om GUIF -aldrig kom närmare än så, så var segern för gästande Boden inte klar innan Annica Ölén gjorde 25–21 med -knappa tre minuter kvar.

Närmast väntar nu en returmatch i Boden -Arena den 18 april. -Seger och elitserie- (SHE) kontraktet är klart för nästa säsong.

Boden Handbolls målskyttar:

Emmy Nordmark 8, -Mariana -Lopes 6, Annica Ölén och -Elaterina Lubyanaya 4, Carin Bergdahl och Johanna Widgren 2, Hanna Wågstedt och Sara Nordström 1.

Text & foto: Anders Hjortenklev