Med kärlek kan vi förändra världen!

Med kärlek kan vi även förändra våra liv, så varför har vi så svårt att vara positiva och kärleksfulla människor även i vår vanliga vardag? Varför ska det behöva hända katastrofer innan vi inser att det är med kärlek vi kan stoppa hat och oroligheter? Att det är med kärlek vi kan förändra världen! Men så fort oron har lagt sig så är vi där i vårt vanliga ekorrhjul igen som om inget hade hänt.

Måste du vara så där positivt?

Ja tycker fortfarande det är ett underbart svar rally Tina har ”visa mig något bättre!”. Finns det något bättre än att inse att livet är en underbar gåva som vi har fått. En gåva som många av oss har svårt att ta hand om pga jantelag eller att vi är rädda för att inte orka hålla kvar den positiva frekvensen på våra liv. Det tog mig 30 år att inse och förstå att livet var mitt, möjligheterna var mina, men även ansvaret. Men där och då bestämde jag mig att varje dag ställa in mitt liv på en positiv frekvens och nä jag vet även jag gnäller både till och från. Men mitt fokus är att hitta den positiva livsfrekvensen igen så fort jag har rensat mitt inre av negativitet.

Jag vet att det är många som tycker det är jobbigt med positiva människor, men jag tror det är för att vi är rädda för den smärta som eventuellt kan komma om det inte blir så positivt. För tänkt om ifall att, så kan ju faktiskt helt plötsligt en katastrof komma och slå ner mig. Så nä, det är bättre att hålla en lagom nivå eller tom en negativ frekvens på våra liv. För då blir jag inte så sårad om ifall att något skulle hända eller hur?

En orolig värld

Det är inte bara för vår egna del vi gärna håller en lagom frekvens på våra liv utan det är för att det är en orolig värld vi lever i idag. Vem vet vad som kommer att hända och nu har det faktiskt hänt något oerhört och hemskt. Det var inte på vår egna gata, men i vår huvudstad och jag tycker det var så underbart att vi mötte det som hände enbart med kärlek och blommor.

Så varför kan vi inte möta varandra med
kärlek även i vår vanliga vardag?

Tänkt om vi istället för krig, hat, förnedran och andra dumheter istället tog vårt ansvar och enbart fokuserade på kärlek och tacksamhet till livet. Där vi istället inser att vi har olika erfarenheter och olika bakgrunder, men vi är ändå lika och att vi har ett lika värde.

En underbar gåva ett liv fyllt med möjligheter

Där vi istället för rädsla öppnar våra sinnen för nyfikenhet och där vi med en trygghet kan dela med oss istället för att ta för oss. Där vi istället för oro hittar en trygghet i vårt hjärta som gör att vi enbart kan se det goda hos alla och i det som händer.

Vi människor har en egen fri vilja

Det är lätt att vara kärleksfull och omtänksam i medvind, men när vinden vänder vad händer då hos oss? Jag vet det är ingen lätt utmaning, men om jag ändå försöker att varje dag kolla min inställning på min mentala frekvens. Vart är den idag? Har jag tappat bort den positiva frekvensen? Behöver jag kanske rensa i mina negativa tankar för att orka göra ett omtag?

Jag minns filmen ”Yes man” där han inte fick säga nej utan han var tvungen att säga ja till allt. Så tänkt om vi enbart fick bemöta allt i våra liv med kärlek och tacksamhet. Hur skulle mitt liv se ut då? Tänkt om alla i hela världen kunde hitta denna frekvens på sina liv. Hur skulle vår värld se ut då? Visst vore det underbart?

Men det kommer aldrig att gå eller hur?
Även om jag blir positiv så vad gör det?

Jo, jag tror faktiskt att det kan göra en skillnad även om det kommer att ta tid. För precis som negativa baciller attackerar våra liv så kan även positiva baciller styra upp våra liv. Allt som behövs är ett medvetet fokus och tid. Jag tror faktiskt att det ska gå och det är därför jag varje dag försöker göra mitt bästa till att behålla den positiva frekvensen jag har hitta på mitt liv.

Med kärlek och tacksamhet kan vi förändra vår värld!

Vem vill hänga på?

Hälsoinspiratören Tina Persson