Oavgjort 1–1 med mersmak för BBK i seriepremiären

BBK hade flera möjligheter att avgöra.

Trots ett tidigt och litet ”onödigt” baklängesmål. Lägg till det en utvisning och en skada i andra halvlek kom BBK ifrån seriepremiären i tvåan mot Anundsjö med ett klart plus i marginalen. Det kan bli en kul vårsäsong för laget och klubben.

  – Vi har skapat ett ”nytt lag” den här säsongen och gjorde en bra insats, påpekade Peter Gitselov. En av lagets tre tränare.

Men inledningen av årets seriespel kunde förstås ha börjat bättre. Publiken hann knappast sätta sig ner på Arenans läktare i den kylslagna lördagseftermiddagen innan Anundsjö hade skickat in ledningsmålet. Ett mål hemmalaget nog får ta på sig en del.

Uppförsbacken blev knappast mindre av att man sedan drabbades av en (mycket tveksam) utvisning kort in på den andra halvleken.

– Baklängesmålet kan förstås tyckas litet onödigt men Anundsjö hade en del tunga pjäser i laget och var bra på fasta situationer, ansåg Peter Gitselov vidare.

Jodå, motståndarna var starka och farliga på fasta situationer men hade de facto inte så mycket mer att komma med. Det var BBK som bestämde, ägde och satte tempo på matchen.

– Vi jobbade på ordentligt och stängde dem överallt och det var mycket positivt, instämde Gitselov.

Till andra halvlek gjorde hemmalaget en del förändringar med aktivare kanter och ett mer distinkt anfallsspel. -Utvisningen av Michael Mercado i 53 minuten stärkte närmast laget och gjorde att spelarna tvingades ta ett extra stort ansvar.

I 60:e minuten kom så den efterlängtade kvitter-ingen då Leon Taylor från mycket nära håll och i kamp med målvakten tryckte in bollen och BBK hade också både före och efter kvitteringsmålet bra möjligheter till ytter-ligare mål och var också samman-taget förtjänta av en seger nu.

En seger som förhoppningsvis kommer mot Bollnäs borta lördagen 15 april.

Klart att BBK är favoriter till vinsten där.

– Bollnäs är hungriga nykomlingar i tvåan med allt att vinna så det blir ingen lätt match, påpekade Peter Gitselov.

Text & foto: Anders Hjortenklev