Påsksmällarna uteblev på Bodentravet Trippelseger till Jenny Engfors

Umåkers Mats Gällerstedt tog sin första dagsseger med 4-årige Guli Castor. Foto Joakim Hjortenklev

Hanna Olofssons lärling Jenny Engfors kör sällan eller aldrig bort en vinstchans. Det betydde 20 segrar och drygt 700 000 kronor inkört i fjol. Det här travåret har också börjat bra. En trippel-seger på Bodentravet under skärtorsdagen betyder åtta segrar så här långt.

Jenny vinner oftast sina lopp efter smarta styrningar där hästarna får hushålla med krafterna för att sedan gå för fullt över upploppet. Det var också den vinnande modellen nu.
  Första skärtorsdagssegern tog hon bakom amatörtränade Kasper Sånna som i andra V5-omgången fick avvakta i andra utvändigt  för att sedan spela ut sin vinnande speed över upploppet.
  Seger nummer två  togs med hemma-amatören Lisa -Wahlbergs Louis Lane F. Som drog upp spurten från kön på sista långsidan och som var den klart starkaste över upploppet.

Trippeln fullbordades sedan med Hanna Olofsson-tränade Valley Streamline som var den klart starkaste över upploppet i nionde loppet.
  Jenny Engfors var inte den enda av -Hannas lärlingar som fick segerdefilera under kvällen. Anna Karlsson inledde V5-spelet med att ge 4-årige Julius Leejs  en passande resa och tog den vägen en lätt spurtseger.

Påskhelg och trav-tävlingar brukar gå hand i hand på Bodentravet. Men att köra 10 breddlopp en skärtorsdagskväll hör förstås inte till traditionerna.
  Breddloppen kom väl främst till för de kuskar som är i början av sin karriär eller de som inte kör så många lopp under säsongerna. Det betydde också att de kvinnliga kuskarna/ryttarna nu tog för sig ordentligt. Sex av de tio loppen vanns av tjejerna.

Skärtorsdagskvällens tävlingar inleddes med ett tunt kallblodslopp där dubbelsegrande Mats Gällerstedt och Guli Castor närmast tog en promenadseger och fortsatte sedan med ett montélopp – trav under sadel – där skickliga ryttaren Erica Guldhag såg till att finsktränade femåringen  Akseli -Winner kunde ta sin karriärs första seger.

Jenny vinner oftast sina lopp efter smarta styrningar där hästarna får hushålla med krafterna för att sedan gå för fullt över upploppet. Det var också den vinnande modellen nu.

Första skärtorsdagssegern tog hon bakom amatörtränade Kasper Sånna som i andra V5-omgången fick avvakta i andra utvändigt  för att sedan spela ut sin vinnande speed över upploppet.

Seger nummer två  togs med hemma-amatören Lisa -Wahlbergs Louis Lane F. Som drog upp spurten från kön på sista långsidan och som var den klart starkaste över upploppet.

Trippeln fullbordades sedan med Hanna Olofsson-tränade Valley Streamline som var den klart starkaste över upploppet i nionde loppet.

Jenny Engfors var inte den enda av -Hannas lärlingar som fick segerdefilera under kvällen. Anna Karlsson inledde V5-spelet med att ge 4-årige Julius Leejs  en passande resa och tog den vägen en lätt spurtseger.

Påskhelg och trav-tävlingar brukar gå hand i hand på Bodentravet. Men att köra 10 breddlopp en skärtorsdagskväll hör förstås inte till traditionerna.

Breddloppen kom väl främst till för de kuskar som är i början av sin karriär eller de som inte kör så många lopp under säsongerna. Det betydde också att de kvinnliga kuskarna/ryttarna nu tog för sig ordentligt. Sex av de tio loppen vanns av tjejerna.

Skärtorsdagskvällens tävlingar inleddes med ett tunt kallblodslopp där dubbelsegrande Mats Gällerstedt och Guli Castor närmast tog en promenadseger och fortsatte sedan med ett montélopp – trav under sadel – där skickliga ryttaren Erica Guldhag såg till att finsktränade femåringen  Akseli -Winner kunde ta sin karriärs första seger.

Sedan välstammade Jaguar Håleryd och -Malin Viklund vunnit kvällens tredje lopp kunde 5-årige -Vännfors Prins och Mats -Gällerstedt knappt men säkert hålla undan för Troll Doris  i fjärde loppet.
  Några påskskrällar på toton såg vi inte till under kvällen. 13 -vinnare på V5 fick nu nöja sig med hyggliga 9073 kronor.

Jenny Engfors, Hanna Olofsson och Sandra Eriksson  var i farten även på långfredagen. Då på Umåker. Jenny knep en andraplats efter sen lucka i ett montélopp bakom Hannas Quattro Lane. Bättre då för Sandra som spurtade till seger med Umåker-travaren Vic de Lux och för Hanna som skrällvann det avslutande V65-loppet med Bergsåker-travaren Mellby Brunello till -gladoddset 43,04.

Text Anders Hjortenklev