Att något så litet kan göra så ont

Det här var inte planen för min första krönika, att skriva om fysiska åkommor utan det var att berätta om den otroliga verksamhet jag arbetar i. Eller förresten när vi ändå är inne på vardagens utmaningar så ska bilen besiktas också. Nåväl den kom som ett brev på posten, visdomstandsväxtvärken.

Men jag kan inte börja med något så tråkigt som det. Jag vill börja med att berätta lite om oss på socialförvaltningen. Vilka är vi då? Hur ska du kunna veta det utan att ha god kunskap om hur socialförvaltningen har organiserat sig, för det måste du ha om du ska kunna hitta information på dagens webbplats. Snälla ha tålamod för vi jobbar på det. Vi bygger om webbplatsen för att vi ska vara mer tillgängliga för dig. Under tiden vi arbetar fram denna så jobbar cirka 1009 medarbetare med bland annat handläggning, hemtjänst, gruppbostäder, äldreboenden, kommunal hälso- och sjukvård, i socialförvaltningens reception och många av det ovanstående är dygnet-runt verksamheter.

Vi har många fler verksamheter men visste ni att en krönika bara får innehålla 2000 tecken inklusive mellanslag. Jag tillhör utvecklingsenheten och vi jobbar på uppdrag av alla verksamheter och har bland annat rollen som de klichéartade uttrycken säger ”vara spindeln i nätet” och vi ”för processen framåt”. Och vilket roligt jobb vi har!

Men nu, tillbaka till mina åkommor. På min arbetsplats räknas jag till en av de yngre. Korridoren är fylld av visdom, motsatsord till visdom är dårskap. Helt ärligt är jag hellre fylld av dårskap än visdom när den levereras med denna typ av smärta. För att klara denna växtvärk så får ni två tips. Flytande intag så som smoothies, milkshakes och soppor och använd verktygen sugrör och tesked, då är ni bärgade.

Besiktningen gick bra och värken har gått över, något som däremot inte tagit slut är socialförvaltningens arbete med utveckling och tillgänglighet för dig.

Vi hörs till hösten och kom ihåg att du alltid kan kontakta oss!

Ann-Charlotte Julnes, Utvecklingsenheten, Socialförvaltningen