Dance Direction på Swedish open 2017 6-7 maj

10 flickor från dansföreningen Dance Direction åkte ner till Sundsvall för att tävla i Classic linedance.
   De har tränat tillsammans en gång i veckan på tävlingsdanserna och hjälpt varandra med koreografin. Stegen är bestämda av tävlingsorganisationen men koreografin på armar kan man göra själv.

Så här har de hjälpt varandra för att få variation på rörelserna och att alla ska känna sig nöjda med sin dans. Att åka på tävling ger gemenskap både för de som ska tävla och för föräldrarna som följer med som chaufförer och hejarklack.

På söndagen var tävlingsdag för tjejerna som var lite nervösa innan tävlingen startade. Ines 12 år, berättar att det svåraste var att inte visa hur nervös man var innan jag började dansa men sen var det bara att släppa loss.
Innan start så var det warm-ups det innebär att deltagarna får gå ut på dansgolvet, dansa lite på varje dans. Detta för att känna på golvet och att musiken är samma som de har tränat till.

Dance Directions tjejer var uppdelade på 2 heat då man tävlar mot varandra i åldersindelning.

7 stycken i åldersklassen 10-13 år och 3 stycken i 14-17 år. I linedance tävlar man flera stycken på golvet samtidigt men man bedöms individuellt. Att man är fler på dansgolvet är bra, det känns mindre nervöst då säger Wilma 13 år.

Tävla i linedance kan man göra i olika svårighetsgrader, olika åldersnivåer och olika dansstilar. Helgens tävlingar hade deltagare från 8 år och uppåt, den äldsta var 60 plus.
Deltagarna kom från både Sverige och andra länder i Europa. Hedda 14 år, berättar att Socialdans på tävlingen var kul då var hela dansgolvet är fullt med dansare av alla slag, nybörjare, de som dansat ett tag och proffsdansare.

Engla 14 år instämmer att det har varit en rolig helg med massor av dans, både tävlingsdans och socialdans.
Tjejerna har redan bestämt sig att de vill tävla igen så det blir spännande att se vart Dance Direction åker på nästa dansäventyr!