Heden väntar fortfarande på första segern i trean

3-3 var väl inte orättvist även om Heden borde ha vunnit på Arenan.

”En konstig match”, sade tränaren efter 3–3 mot Hemmingsmark

Efter fyra spelade matcher både väntar och längtar Hedens IF på första segern i trean. Den borde kanske ha kommit mot Hemmingsmark på Arenan i lördags. En match som efter litet olika turer slutade 3–3 (1–0).
  – En konstig match där jag tycker att vi förtjänade tre poäng, sade Hedens tränare Björn Blombäck.

Vi är böjda att hålla med. Heden ägde första halvlek. Tog ledningen och såg ut som det vinnande laget. I andra halvlek kvitterade Hemmingsmark och bjöds sedan mer eller mindre på två mål och hade 3–1 med tio minuter kvar. Ett underläge som verkade ointagbart men som ett forcerande Hedenanfall både kunde utjämna och sedan kvittera i matchens absolut sista minut.

Så visst var det en ”konstig match”.
Efter tre spelade omgångar låg Heden sist i tabellen med en poäng och noll gjorda mål. Nu spräcktes den målnollan rejält men ett lag som gör tre mål borde väl också vinna matchen.
– Absolut är det så och under första halvlek såg det också bra ut för oss, påpekade Björn Blombäck.

Heden inledde nämligen både starkt och resolut. Tog initiativet via ett rörligt anfall och ett starkt försvar. Ledningsmålet var lika logiskt som välförtjänt. Dessutom vackert då David Andersson kunde lyra in bollen över Hemmingsmarks målvakts fingertoppar.
– Då såg vi ut som -vinnare, instämde Hedentränaren. Men jag varnade spelarna i laget att Hemmingsmark skulle komma ut med ett bättre go i laget i andra halvlek.

Vill spela på Olympia
Och det var precis det som hände. Hemmingsmark tog hand om takt-pinnen. Kvitterade mycket rättvist och bjöds sedan på två raka mål av Heden via två misslyckade och alltför lösa bakåtpassningar. I den 79 och i den 85 minuten.

Snöpligt minst sagt.
Men genom draget att flytta upp ”Matchens lirare” Erik Torstensson i anfallet fick hemmalaget ordentlig luft under vingarna igen. Erik klippte in 2–3 och Leo Österberg touchade sedan in kvitteringen.
– Klart att vi väntar på första segern i trean. Jag trodde att den skulle komma nu men jag är inte orolig, sade Björn Blombäck. Vi är bra nog att kunna vinna över de flesta lagen i serien. Vi blir bättre och bättre för varje match och jag tycker att vi har ett bättre lag den här säsongen än i fjol.

Klubbens tre engelska ”lån” Reece Airey, Michael Tetteh och och Callum Jennings, hämtade från fotbollsakademien kan spela i tre månader men därefter…
– …måste vi skriva kontrakt, spelarna kommer att kosta pengar då och skall även ha ett jobb, säger Björn. Vi får se hur vi löser det.

I matchen mot -Hemmingsmark drog Rickard Häggståhl på sig en huvudskada i första halvlek.
– Men han kommer tillbaka och dessutom hoppas jag att Calle Matsson, som jobbar söderut i landet just nu, snart kommer att ansluta, säger Björn vidare. Själv är Björn Blombäck nu skadefri och hoppas på en come back senare under säsongen.

I väntan på att Hedens hemmaplan Olympia skall bli spelduglig så spelar man sina hemmamatcher på Boden Arena.
– Vi vill spela våra matcher på Olympia men det lär väl dröja en bit in i juni innan det är möjligt, gissade Blombäck.

Nu till helgen möter Heden Kiruna borta. En svår nöt, eller…
– Första segern kan mycket väl komma nu. Vi vann över dem i Kiruna i fjol och det kan vi absolut göra nu också, ansåg Björn Blombäck.

Oavgjort även för BBK
Bodens BK mötte -Härnösand borta i helgen. En målsnål match i division II som slutade 0–0.
– Bra att vi håller nollan men det är litet oroande att vi inte gör mål, säger tränaren Peter Gitselov på klubbens hemsida.

Text & foto: Anders Hjortenklev