Rickard Söderberg kommer med flagga till Boden

Den 22 mars 2018 kommer Söderberg med flagga och sång...

Sångaren Rickard Söderberg uppmärksammade bränningen av Prideflaggan i Boden. Via sitt twitterkonto utlovade han en ny flagga och nu har kommunen och Rickard Söderberg fastställt ett datum. – Vi är överens om att han kommer med flagga och sång den 22 mars, säger kommunalrådet Inge Andersson.

I måndags eldade nazister upp en prideflagga vid järnvägsstationen i Boden. Händelsen väckte stor uppmärksamhet i sociala medier. En av de som reagerade var operasångaren Rickard Söderberg, som via sitt twitterkonto omgående lovade att stå för en ny flagga till Boden.

Jag gläds över det stöd vi fått för vår öppna hållning till ett samhälle präglat av tolerans och mångfald. Rickard Söderbergs erbjudande värmer extra, säger kommunstyrelsens ordförande Inge Andersson i en kommentar till media.
Kommunen tog kontakt med Rickard Söderberg för att höra om sångaren skulle vara intresserad av att själv komma upp till Boden och det gick snabbt att komma överens. Datum för besöket blir den 22 mars, då även en konsert genomförs.

I samband med Söderbergs besök planerar kommunen att genomföra en manifestation för tolerans och mångfald.

Källa: Bodens kommun