Regn i Boden omöjliggjorde spel i Gratistidningen Golf Trophy

Stora vattenpölar på 16:e green på Bodens Golfklubb omöjliggör spel.

Det myckna regnandet i Boden har gjort att golfbanan i Sävast är ospelbar inför lördagens golftävling Gratistidningen Golf Trophy med direktkval till finalen i Paris senare i höst. Tävlingen i Boden flyttas och spelas istället den 10/9 meddelar Bodens Golfklubb.

Banchefen och personalen på Bodens Golfklubb har haft mycket att stå i när vädrets makter har bestämt sig för att det skall regna intensivt i Norrbotten de senaste dagarna. Golfbanan som normalt klarar att ta undan stora regnmängder har denna gång blivit mättad och är ospelbar. Det utlovades även mer regn under natten vilket gjorde att tävlingsansvarig Robert Andersson var tvungen att ställa in lördagens direktkval.

Vattensamlingar på fairway, banan är mättad av det myckna regnandet.

– Det är tråkigt och många golfare från hela länet väntades till Sävast under helgen. Men värdrets makter rår man inte på, säger Berith Nilsson i receptionen.

 

Nytt tävlingsdatum 10 september

Direktkvaltävlingen flyttas och genomförs istället den 10/9 och då hoppas man på bättre väder på Bodens Golfklubb.

– Jag har pratat med några golfare från Norrbotten som skulle tävla på lördag och det är klart att de är besvikna eftersom de har sett fram emot detta. Samtidigt förstår de att det inte går att spela när det är så här blött. Jag har själv varit ute på banan på dan och det skulle vara omöjligt att få till en tävling när det ser ut som det gör. Vi tar nya tag och satsar på att göra en kanontävling den 10/9, säger Peder Gidlund på Gratistidningen som är arrangör av tävlingen som spelas på de orter där tidningen har utgivning.

Hemsida Gratistidningen Golf Tropy – www.gratistidning.com/golftrophy