Favorit i repris på Gumbalde GK och framflyttad tävling i Boden

Tävlingsledaren Peder Gidlund från Gotland Gratistidning med årets kvalvinnare på Gotland, Daniel Brobäck och Mathias Wennergren.

I helgen var det tänkt att de två sista direktkvalen till världsfinalen i Gratistidningen Golf Trophy i Paris 19-22 oktober skulle avgöras. På Gotland vann förra årets finalister Mathias Wennergren och Daniel Brobäck efter en fin runda på Gumbalde GK. Men i Boden ställdes kvalet in för andra gången pga regn och flyttas nu fram till söndag 24/9 med förhoppning att få fram de sista vinnarlaget.

Barcelona i fjol. Paris nu. Mathias Wennergren, 37, och Daniel Brobäck, 31, lyckades med konststycket att upprepa segern i Gratistidningen Golf Trophy från förra året.

– Det har inte hänt tidigare med samma vinnare två år efter sig, menar tävlingsledaren Peder Gidlund. Han delade ut vinstbevisen till två lyckliga vinnare, värda c:a 10 000 kronor styck. Nu får de spela golf i ”världsfinalen” i Paris den 19-22 oktober.

– Fantastiskt att vi nu får göra en ny golfresa utomlands. Det var helt perfekt förra året, berättar Daniel Brobäck. Daniel (barnskötare) och Mathias (taxichaufför) spelar för Gumbalde GK, tävlingsplats nu för andra året i rad i Gratistidningen Golf Trophy som avgjordes med direktkval på olika platser som Kiruna, Boden, Luleå, Piteå och nu Gotlands tur.

-Det blev ju lite lugnare i toppen i år jämfört med förra året. Då var dramatiken på topp, säger Daniel Brobäck.

Då var skillnaden mellan ettan och trean t r e ynka slag: 1) Daniel och Mathias 142 slag, 2) Jimmy Larsson och Stefan Jakobsson 143, 3) Jonny Brakstad och Roger Johansson 145.

Nu blev marginalen åtta slag, lite svängrum om man säger så…

 

Birdieracet avgörs i Boden 24/9

Det kan poängteras att duon Brakstad/Johansson slog en ”dubbelbirdie” redan på andra hålet, väl bevisande deras kapacitet, att få en så perfekt start betyder ju mycket för fortsatt spel på de 18 hålen. De ligger också i topp i ”Birdieracet” med en dubbelbirdie och lagscore på +8 inför sista kvaltävlingen i Boden den 24/9. Ett lag i finalen i Paris kvalificerar sig via ”Birdieracet”.

De historiska vinnarna Daniel Brobäck och Mathias Wennergren har nu nya golfäventyr att vänta sig, packar och reser till Frankrike och spel på Le Golf National i Paris. Ännu en höjdare i deras golfliv.