Inför Boden Hockey-SK Lejon

Inför Boden Hockey-SK Lejon

SK Lejon och Boden möttes för en vecka sedan och trots att Boden då saknade 10 spelare så vann man med 4-1 nere i Skellefteå. Sedan dess har Lejon hunnit med att spela en träningsmatch till där man besegrade Teg med 3-1 på bortaplan. Lejon har mycket nytt inför årets säsong och man har ett ungt lag med en snittålder på strax under 21 år, så nye tränaren Jens Brändström kommer få någonting att bita i med det materialet.

Boden föll efter förlängning hemma mot finska RoKi i helgen, men kämpade på bra trots att man fortfarande saknade en rad spelare på forwardssidan. Nu har man också förstärkt den med lånet från Luleå, Anton Toolanen, som finns med i laget imorgon. Det blir onekligen spännande att se vad han kan tillföra.
– Toolanen kommer in som en ny spelare och han ska hitta sin plats i laget nu, säger Robert Nordberg som framförallt pekar på att det här blir en möjlighet att jobba på lite detaljer i spelet inför seriepremiären.

Förutom att Toolanen kommit in i truppen så får man också tillbaka Viktor Sandberg, Robin Askebrand och Daniel Gustavsson. Johannes Tornberg har börjat träna igen efter att ha dragits med sjukdomsproblem, men är inte redo för spel ännu. Saknas gör fortfarande Sebastian Harila, Christian Pettersson, Eddie Sundqvist och Henri Snäll, men det börjar åtminstone ljusna på forwardsfronten inför premiären.

Tycker du, Robert Nordberg, att ni är där ni borde vara just nu?
– Man kan alltid önska att man hunnit gå igenom mer, men vi är där vi är. Vi jobbar här och nu och gör det bästa av det.

Boden Hockey – SK Lejon
13/9 19:00 Björknäshallen

Arkivfoto: Emil Åsberg

Jens Lindmark Skribent

Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Hockey (A-laget) hemsida https://www.laget.se/BHF