Poängsuccé för Lindgren direkt

Poängsuccé för Lindgren direkt

Boden fick inleda matchen med att spela power play direkt efter 32 sekunder när Lejons Simon Westin drog på sig en utvisning för tripping. Och direkt tog man vara på överläget när Sebastian Huczkowski höll sig framme och slog in en retur i mål. Nye Anton Toolanen presenterade sig också med en passningspoäng i sitt första byte för Boden.

Sedan drog Boden själva på sig två utvisningar i rad, men man klarade av båda de numerära underlägena. Man skapade också en hel del möjligheter framåt under den första perioden, även om man i spel fem mot fem inte lyckades få hål på Lejon.

Men power play fungerade desto bättre. Efter 15.12 fick man sin andra power play-möjlighet och den här gången petade nyförvärvet Viktor Lindgren fram pucken till Christian Nyman som satte 2-0. Minuten senare fick Lejon ett lagstraff och då satte Sebastian Huczkowski dit sitt andra mål för kvällen och Boden genomförde den första perioden med 100% i power play.

Andra perioden blev betydligt jämnare och Boden drog tidigt på sig två utvisningar i rad där bl a Samuel Ivanic fick 2+10 minuters utvisning för checking to the head. Under de utvisningarna hann Lejon med att pricka stolpen en gång.

Perioden blev betydligt jämnare än den första då Boden hade ett klart övertag. Sebastian Huczkowski var nära att göra ett hat-trick i mitten av perioden när han fick läge att bryta in på mål och dessutom fick chansen på en retur, men Oskar Sehlstedt i Lejons mål hade bestämt sig för att spika igen i den andra perioden som blev mållös.

Boden Hockey tog över initiativet lite mer igen i den tredje perioden och Viktor Lindgren prickade målramen efter två minuters spel. Ryske Dmitri Iskornev från J20-laget fick testa på spel i a-laget ikväll och visade vilka fina handleder han har när han dribblade sig igenom i stort sett hela Lejons lag och sånär satte 4-0.

Daniel Gustavsson hade nästan ett friläge i mitten av perioden, men lyckades inte överlista Oskar Sehlstedt i Lejons mål. Lejons bästa möjlighet kom efter en bjudning från Boden där man spelade pucken fel så Lejon kunde vända spelet och komma två mot en, men då svarade Pavel Krajcovic för en fin räddning och höll nollan matchen ut.

Med en man mindre på isen kunde Boden också fastställa slutresultatet till 4-0 när Viktor Lindgren satte upp pucken i nättaket i sin Boden Hockey-debut, ett riktigt vackert premiärmål från hans klubba. Man såg hela matchen att Lindgren var riktigt spelsugen efter att ha fått hela fjolårssäsongen förstörd av skada.

– Vi glömmer den här matchen fort som fan, för såhär kommer det inte bli på söndag. Vi lirar för mycket och försöker spela för mycket gladhockey. Även om vi vinner med 4-0 så spelar vi bara ett bra spel i första perioden, sen far det iväg eller vad man ska säga. Vi vann tillbaka puckarna, men blev alldeles för omständiga och spelade runt, runt. Det kommer vi inte ha råd med mot Piteå där det kommer bli ett jävla krig, säger Robert Nordberg.

Power play funkade ändå ganska bra för er?
– Jodå, jag tycker det var bra PP. Speciellt när Viktor (Lindgren) kom in där som spets, trots att vi inte tränat så mycket på det.

– Det var kul att se Fingal komma in och göra en bra match igen, en solid match. ”Ryssen” (Dmitri Iskornev) gör också en bra match och Huczkowski fortsätter med att göra bra matcher. Både han och Askebrand är på ”kontoret”. Anton Toolanen kom in med hög fart, bra tempo. Det syns att han är van vid ett högre tempo och passningsspel.

Boden Hockey-SK Lejon 4-0 (3-0, 0-0, 1-0)
1-0 01.39 Sebastian Huczkowski (Christian Nyman, Anton Toolanen) PP1
2-0 16.49 Christian Nyman (Viktor Lindgren, Lucas Hedlund) PP1
3-0 18.38 Sebastian Huczkowski (Christian Nyman, Viktor Lindgren) PP1
4-0 57.47 Viktor Lindgren (Fredrik Bergdahl) SH1

Skott: 40-20 (16-6, 10-9, 14-5)
Utvisningar BHF: 8×2, 1×10 SKL: 8×2
Domare: Michael Hägg
Publik: ca 400 personer

Arkivfoto: Emil Åsberg

Jens Lindmark Skribent

Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Hockey (A-laget) hemsida https://www.laget.se/BHF