Expertens råd – prioritera fötterna

Charlotte Berggren, Jan Öhman, Mikael Svensson, Josefin Karlberg och Lena Englund. Foto: Paraply Media

 

Janne Öhman har en lång bakgrund som ortopedingenjör och möter i sitt yrke dagligen personer som dragits med problem onödigt länge.
– Felet många gör är att tänka att problemen ska gå över av sig själva. Mitt bästa råd är att gå till en expert och inte försöka fixa allt själv. Ofta förlänger man bara problemen, säger han.

På Skospecialisten BOTen i Boden är det fötterna som står i fokus.  Förutom ett stort sortiment av fotriktiga skor har Janne Öhman och kollegorna mångårig erfarenhet från att hjälpa personer med olika typer av problem som rör fötterna.
– Det vi är mest kända för är nog våra formgjutna sulor. Där har vi både privatkunder som själva söker hjälp, och många som kommer via företagshälsovård eftersom fotproblemen går ut över arbetet, säger Janne Öhman, som är vd och ortopedingenjör.

Nu satsar företaget också på en egen webbshopp, där det stora sko­sortimentet går att utforska – och beställa direkt.
– Vi satsar fortfarande på att vara starka i Norrbotten och ser webb­shoppen som ett komplement för våra kunder i området. Men även om vi inte har marknadsfört oss någonting än så ramlar det redan in beställningar från hela landet. Bara i dag fick vi en beställning från en kund i Helsingborg, säger Janne Öhman.
Och till de som dras med problem som kan ha en koppling till fötterna har han ett tydligt råd.
– Vänta inte. Träffa en expert, så får du hjälp. När det gäller företagskunder räcker det att ”spara in” en sjukdag, så har ett par formgjutna sulor betalat sig själv, säger Janne Öhman. 

Text: Hans L Olofsson