Erik Olsson och Sture Granberg vann sista direktkvalet till Paris

Erik Olsson och Sture Granberg glada vinnare i "årets roligaste tävling" som nu skall till finalen i Paris.

Vimmelbilder finns upplagda – Klicka här…

På söndag i Boden spelades det sista direktkvalet till världsfinalen i Gratistidningen Golf Throphy. Vinnarna som får åka till Paris i oktober var Erik Olsson och Sture Granberg från Bodens GK, var två slag före tvåorna Andreas Rosengren och Daniel Karlsson, Luleå GK. Trea blev Andreas Larsson och Mattias Wik, Luleå GK ytterligare ett slag efter. 

Efter att tävlingen i Boden blivit uppskjuten två gånger på grund av regn, kunde den nu genomföras.Trots fina förhållanden och hela 42 deltagande lag blev låga scorer ingen självklarhet och deltagarna fick kämpa för att hålla sig kring par. Stures och Eriks vinnarresultat stannade på 149 slag (+5 netto), vilket visar att spelformen ”Dubbelsingel” kräver mycket om man ska skjuta lågt.

Och spelformen var något som Sture berömde i sitt tacktal där han dels tackade medspelaren Erik Olsson, men även tillkännagav att han håller Golf Throphy som årets roligaste tävling.

– Ni har verkligen hittat rätt med ”dubbelsingel”, sa han märkbart glad då han tillsammans med Erik fick ta emot vinstbevisen av Monica Stubé från Boden Gratistidning, som var imponerad av deltagarnas kämpaglöd och inställning.

Finalen i Paris och Le Golf National

Tävlingsledaren Peder Gidlund är nöjd med hur alla kvaltävlingar genomförts och ser nu fram emot finalen i Paris, 19 – 22 oktober.

  Jag har stämt av med ”Le Golf National” och banan är i toppskick. Det kommer bli en golfupplevelse utöver det vanliga för finalisterna. Ett litet tips till finallagen är att nöta extra på närspelet eftersom greenområdena skiljer sig markant från de svenska vi är vana med, det blir en spännande utmaning. Vi vill även passa på att lyfta fram vår rikspartner Räckvidd Media och regionala partner Team Sportia Luleå och Boden som är delaktiga i tävlingen.


Birdieracet gav finalplats

Det lag med flest ”dubbelbirdies” som också gav en finalplats, blev Jonny Brakstad och Roger Johansson, Visby GK. Noterbart är att de även förra året tog sig till final i Lumine, Spanien i ”Birdieracet”.

 

Resultatlista – Gratistidningen Golf Trophy, direktkval Boden 24/9