Kristoffer slog till i Pyeongchang

Bodens alpina ess fick visa vad han går för i den tuffa OS-slalomen och kom till slut sjua. Foto: Svenska Skidförbundet.

Kristoffer Jakobsen från Boden sträcker armarna i vädret långt borta på andra sidan klotet efter det andra slalomåket i Pyeongchang. SKALP-åkaren har sensationellt placerat sig på en sjunde plats i samma tävling där Andre Myhrer knep ett svenskt guld.

Kristoffer Jakobsen har gått från klarhet till klarhet under de senaste säsongerna och etablerat sig i världscupen. Så förväntningarna fanns inför årets viktigaste tävling, OS i Pyeongchang, som han till slut fick klartecken att medverka i.

– Det är bara så gott. Det är så himla härligt när man får ut lite och visa lite vad man går för, nästan skriker Kristoffer full av adrenalin till SVT:s reportrar i Sydkorea.

Skidfantomen från norr åkte in på 10:e plats med startnummer 39 i första åket och skapade ett superläge inför andra åket där han med fyra tiondelar faktiskt var i med i jakten på de åtråvärda medaljerna. Och han gav verkligen järnet i andra. Det räckte inte till pallen men en sjunde plats i OS är den unga talangens bästa placering någonsin. Här kan man prata om bäst-när-gäller och det är en ”boost” för självfrörtroendet och kommande uppgifter för Kristoffer Jakobsen. Boden och Norrbotten har en ny stjärna och en fin förebild och sporre för ungdomarna.