14 juni släpps tio nya tomter i Sävast

Nu är det dags för det tredje och sista tomtsläppet på Brännan i Sävast. Torsdag den 14 juni klockan 10.00 släpps tio nya villatomter till försäljning. Det finns ingen tomtkö, först till kvarn gäller.

De tio nya tomterna som släpps ligger efter Norrskensvägen, med infart från Storgärdsvägen.
 För Norrskensvägen gäller generösa byggrätter med en maximal byggnadsarea om 250 kvadratmeter, och en begränsning i höjd om 4,2 meter för de östra tomterna. De västra tomterna medges enplanshus med möjlighet till suterräng. Alla tomter är anpassade för friliggande villor. Efter dessa tomter i etapp tre är Brännan fullt exploaterad med totalt 76 tomter.

Försäljningen går till så att intressenter får ringa ett visst telefonnummer (010-331 11 31) varvid de placeras i kö och sedan får lämna person- och kontaktuppgifter . Telefontjänsten är öppen 10:00-11:00 den 14 juni. Efter klockan 14:00 samma dag rings intressenterna upp i tur och ordning och får välja tomt utifrån de som finns kvar.

– Vi kommer inte att ringa och jaga folk, svarar man inte går vi vidare till nästa. Om det är upptaget när vi ringer så försöker vi på nytt efter några minuter, säger Glenn Nylander vid samhällsbyggnadskontoret på Bodens kommun.

Vid den senaste tomtförsäljningen för Brännan såldes tomterna på några få minuter, så det gäller att vara snabb.

– Där finns det ett otroligt sug efter tomterna i Sävast, både från Bodensare och folk som vill flytta in utifrån, säger Mats Berg, kommunchef på Bodens kommun.

I Sävast finns förskola, låg-, mellan- och högstadieskolor, livsmedelsbutik, postservice, restauranger, kyrka, golfbana och hotell med konferens och restaurang. Från Brännan har du bra möjligheter till natur- och friluftsliv i skog och mark med bland annat fiske i Lule älv, elljusspår och skoterspår. Sävast har ett rikt föreningsliv med sporthall, fotbollsplaner, hockeybana, skidstuga och fina skidspår. Här finns även goda pendlingsmöjligheter till både Boden och Luleå med buss eller bil.

– Det framtida Boden kommer att växa utifrån Sävast. Vi har Boden Business park som står för jobben, vi har attraktiva boendeområden, vi har älven, golfbanan, fotbollsplaner. Det är ett otroligt attraktivt område – och i anslutning mot Luleå, som gör att vi är väldigt nära flygplats och de fördelar som Luleå kan erbjuda. Sävast ligger otroligt bra till rent logistiskt, fortsätter han.

Samtidigt som försäljningen av tomter på Brännan är i full gång pågår utbyggnad av vatten och avlopp, gata, belysning, med mera. Tillträdet är det tillfälle då den slutliga köpeskillingen ska erläggas och tomten övergår i köparens ägo. Därefter kan tomten markberedas och bebyggas.

Den 9 juni klockan 13:00-17:00 kommer representanter från Samhällsbyggnadskontoret finnas på plats på Enter Galleria i Boden för att svara på frågor och berätta mer.

Läs mer här.

Vid frågor, kontakta Glenn Nylander, samhällsbyggnadskontoret, 0921-629 68, glenn.nylander@boden.se

Fakta / Brännan etapp 3

10 tomter
cirka 1 200 kvadratmeter
Pris: 325.000-475.000 kronor

Källa: Bodens kommun