En sommar i Boden En fartfylld upplevelse

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Nu är sommaren äntligen här och snart börjar semestern, för mig i alla fall. Alla är vi ledig på olika sätt, en del vilar och en del jobbar hemma. Det som är talande för de flesta är att vi inte jobbar på jobbet i alla fall. Sommaren är lika med att tid för återhämtning och allmän själslig feelgood.

Det händer mycket i Boden under den korta sommaren vi har här uppe. Så är du hemma i Boden har du mycket att njuta av under din hemester. I sommarBoden kan du bland annat se Watercross, du kan se på Boden Fortress Trailrun eller se fotboll på Bodens fina fotbollsplaner. Du kan också spela fotboll själv på Frasseplanen, Medborgarplatsen. Den är öppen för alla.

Själv kommer jag att åka på bussturen Bodens Fästnings Hemliga Platser (BFHP) som utgår från turistbyrån under hela juli. Jag kommer också besöka underbara Rödbergsfortet ännu en gång för att ta del av en passionerad guidning. Det är underbart att det finns något för alla i Boden.

Bodendagen på Western Farm är ett annat event jag definitivt kommer besöka. Om vädret tillåter är det alltid en trevlig happening på Western Farm. Se på skådespel från vilda västern, ta en fika på caféet eller njut av västernstaden i allmänhet. Det är ett väldigt bra barnevent och för den historietörstige vuxna.

Helgen 20-22 juli är uppskattade gratiseventet Boden Alive. Söndag den 23 juli är en tivolidag där barn njuter till fullo, i alla fall mina. Besök Boden Alive om du är i stan då.

Sen händer det mycket, mycket mer i Boden. Kolla in evenemangskalendrarna på www.boden.se eller www.upplevboden.nu
Fortsätt tipsa om evenemang genom mail till evenemang@boden.se
Kom ihåg att följa instruktionerna på www.boden.se
Fortsätt också tipsa oss på KOMM om saker som händer i kommunen. Skicka ett mail till komm@boden.se  så kanske vi letar upp just dig. Trevlig sommar!

Fredrik Åström, Kommunikatör
Bodens kommun