Toppmatch av Stenberg i derbyt

Erik Stenberg svarade för en fläckfri insats mot IFK Luleå. Arkivfoto: Örjan Nordmark

Även säsongens andra derby mellan IFK Luleå och BBK slutade oavgjort. Den här gången fick vi inte se några mål efter en mållös tillställning. Det kan man bl a tacka planens store spelare, Erik Stenberg, för.

– Tycker han varit bäst på planen i många matcher i år, det är såhär jag är van att se honom, säger BBK-tränaren Tomas Eriksson.

 

I den första halvleken var det BBK som kontrollerade spelet och direkt i matchens första minut var man ytterst nära att kunna ta ledningen när Oscar Stjernquist spelade in bollen mot Jack Serrant-Green framför mål som dock inte riktigt nådde fram till bollen.

 

Tetteh Komey var IFK Luleås stora orosmoln framåt för BBK-försvaret i den första halvleken och han skapade på egen hand en hel del för hemmalaget. Jens Resin stod dock i vägen när han fick lägena och utöver det så hade även ytterbacken Martin Oscarsson en nick utanför på hörna.

 

Mot slutet av halvleken hade BBK några chanser när först Oscar Stjernquist hade ett bra skott på mål som räddades och som Jack Serrant-Green inte riktigt nådde fram till returen på. Sedan hade Arish Nouri en frispark från hörnet av straffområdet som Tomas Adell i IFKs mål räddade.

 

IFK Luleå gjorde ett byte i halvtid när Andreá Kimpala ersatte Ethany Mahoto och hemmalaget kom ut som ett helt nytt lag till andra halvleken inför de 1103 personerna på läktarna. Chansmässigt skapade man kanske inte så mycket till en början och det var faktiskt BBK som var närmast att ta ledningen först när Arish Nouri hade ett skott som tog i undersidan av ribban! Dessförinnan hade Max Nyqvist avslutat över mål på en frisparksvariant.

 

Just Kimpala fick ett bra läge att ge IFK Luleå ledningen i den 66:e minuten, men lyckades inte skruva in den i bortre krysset. Matchen blev sedan lite av en kamp för att undvika att åka på ett baklängesmål och en förlust för båda lagen. Men BBK var ytterst nära att avgöra på tilläggstid när Jack Serrant-Green tog ner ett inlägg från inhoppande Chase Miller som Oscar Stjernquist sedan sköt utanför mål.

 

– En bra Division 2-match, bra tempo och bra intensitet. Tycker vi står upp bra och har lite olika perioder i matchen där vi är bättre. När vi väl hittar rätt centralt så får vi lite farliga lägen, men jag tror tyvärr att mattan inte var till vår fördel idag. Den studsade lite och vi blev lite ängsliga, så vi hittade den längre bollen lite för ofta. Grabbarna kämpar och sliter och gör en bra insats på det sättet, men kanske kom inte offensiven till idag även om vi har lägen. Med lite flyt vinner vi ändå, men spontant känns kryss ganska logiskt idag, säger Tomas Eriksson.

 

En som gjorde en kanoninsats i BBK-tröjan idag var 20-årige Erik Stenberg som var planens gigant i matchen och lovordades såväl av bodensare som lulebor på läktarna under matchen.

– Tycker han varit bäst på planen i många matcher i år, det är såhär jag är van att se honom. En grym spelare med en grymt ljus framtid, säger BBK-tränaren om sin högerback.

 

IFK Luleå-BBK 0-0 (0-0)

 

Varningar BBK: Filip Daunfeldt, Max Nyqvist, Zak Guerfi, Chase Miller

Varningar IFK Luleå: Inga

Publik: 1103 personer

Domare: Oskar Nilsson, Luleå

 

BBKs startelva (från höger)

Jens Resin – Erik Stenberg, Max Nyqvist, Jakob Johansson-Inga, Filip Daunfeldt (ut 75) – Kevin Roberts, Arish Nouri (ut 64), Willie Clemons – Oscar Stjernquist, Jack Serrant-Green, Precious Johnson (ut 64)

 

Avbytare: Chase Miller (in 64), Jacob Roberts, Viktor Selini (in 75), Elton Bandh, Zak Guerfi (in 64), Joakim Häggström, Kevin Brännström

 

IFK Luleås startelva (från höger)

Tomas Adell – Martin Oscarsson, William Olausson, Fredrik Lundgren, Joe Massey – Islam Burman, Sebastian Wigerbäck – Ethany Mahoto (ut 46), Bamba-Sama N’Gamb, Isak Abrahamsson (ut 81) – Tetteh Komey

 

Avbytare: Gustav Stålnacke (mv), Viktor Skogfält, Karl Pettersson (in 81), Barzan Jamshidi, Tobias Pettersson, Andreá Kimpala (in 46), Axel Olsson

 

Jens Lindmark

 Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens BK FF hemsida http://www.svenskalag.se/bbkff_a