Skola, jobb och vintersäsong

Nu när vi börjat med vardagarnas bestyr är det extra skönt att kunna se fram mot någonting. Snart är det dags för Bodens underbara klubbar att dra igång vintersäsongen. Kommunen har länge varit känd för vintersport och inte slutar Boden skapa talanger, framtidens elit. Det är kul och inspirerande att se nya begåvningar växa fram jämsides med de redan talangfulla människor som finns. Inte minst deras tränare.

Hatten av till er!

Vi har bland annat spännande bowling att se fram mot, vi har skidåkning och vi har innebandy att fröjdas med. De stora sporterna i Boden ishockey och handboll är svåra att missa. Det hoppas jag verkligen inte du gör heller. De behöver alla ditt stöd. Den där extra spelaren behövs ibland.

Det är svårt att vara på topp året om. Vi kan prata sport, jobb eller skola. Ja, vad som helst. Då när man inte är på topp behövs den där extra spelaren, kompisen eller kollegan. Vi behöver alla stöd någon gång. Tänk på det, du kanske behöver stöd nästa gång. Så ge sporten ditt stöd så återgäldas det. Nu blev det nästan lite bibliskt av mig. Nåväl, jag slutar där och trycker två gånger på enter.

I Boden är vi bra på att ta hand om varandra. Bodensare är bra på att bry sig om andra, att ge andra stöd. Jag kommer ihåg när jag i mina ungdomsår såg hockey och alla matcher fyllde Björknäshallen. Jag kommer också ihåg det enorma stöd vi i Hornskroken hade på Hildursborg. Därför är jag helt övertygad om att sport lever i många Bodensare. Det är ju trots allt så att sport lever genom Bodensarna.

Bodensarna gör Boden bäst!

Under vintern får sommaridrottarna en välbehövlig paus innan de drar igång med försäsongen. Tänk att idrottsmänniskorna ser till att vi Bodensare har otroligt bra sport att vila ögonen på året om. Jag ser fram mot fulla läktare. Jag ser fram mot att se ett stöd. Hoppas vi ses i sportvimlet.

Fredrik Åström
Kommunikatör
Bodens kommun