Fortsätter formen för BBK?

Precious Johnsons mål räckte inte till seger idag. Arkivfoto: Örjan Nordmark

Trots en ledning för BBK fram till den 84:e minuten så fick man ”bara” med sig en poäng från Örnsköldsvik och bortamatchen mot Friska Viljor efter att ha gett bort ledningen i slutet av matchen.

– Man känner en besvikelse. Det känns typiskt oss att slarva bort det här, säger BBK-tränaren Tomas Eriksson.

 

I matchinledningen skapade BBK ett par chanser där Oscar Stjernquist först avslutade just utanför mål och strax efter hade Precious Johnson en nick som via en hemmaspelare hamnade på ovansidan av ribban. Minuten senare blev Elias Öhman omkullknuffad i straffområdet av Friska Viljors Mikael Norberg, men utan åtgärd av domaren Magnus Römo Mella som hade satt ribban högt denna eftermiddag.

 

Friska Viljors bästa möjlighet i den första halvleken hade Rami Mansour från vänsterkanten när han sköt på mål, men Jens Resin räddade. Returen hann inte Linus Nordin upp på då han halkade till. Istället kunde BBK ta ledningen på en tilltrasslad hörna efter 27 minuter där Precious Johnson till slut kunde slå in bollen i mål.

 

BBKs skyttekung Jack Serrant-Green fick ett drömläge att utöka ledningen i den 37:e minuten när Max Nyqvist slog en lång boll som båda Friska Viljors mittbackar missade helt att få undan, men trots att Serrant-Green var ensam med Sebastian Usai i hemmamålet så sköt han utanför bortre stolpen.

 

Friska Viljor vaskade om i sitt lag direkt i halvtid och plockade in både Isak Sedin och Frans Eriksson i paus. Man kom också ut som ett starkare lag i andra halvleken, men BBK vaskade ändå fram några halvchanser i inledningen av halvleken där Oscar Stjernquist var nära från vänster.

 

Nära var det också när Friska Viljors Adam Olsson från höger spelade in bollen framför mål och Max Nyqvist slog bollen på målvakten Jens Resin, men till slut kunde inhoppande Jonatan Vikström rensa undan.

 

I den 64:e minuten slog Arish Nouri en frispark från långt håll som målvakten Sebastian Usai missbedömde något och bollen tog i ovansidan av ribban, men var långt ifrån ofarlig. Elias Öhman kunde också fått en straff efter 73 minuter när Luis Vasquez kom väldigt hårt in i en situation, men domaren hade som sagt lagt ribban högt idag.

 

Mot slutet av matchen pressade Friska Viljor på för en kvittering och lagkaptenen Niclas Håkansson hade en nick just utanför på hörna. I den 84:e minuten blev Erik Stenberg kvarliggandes på planen efter en kampsituation, men istället för att bara spela ut bollen ur spel så tappade BBK boll och Friska Viljor hittade in bollen till Linus Nordin som kvitterade till 1-1.

 

I matchens 94:e minut blev Jack Serrant-Green fasthållen av Friska Viljors Luis Vasquez och kanske kunde BBK fått en straff i det läget om detta varit en annan match, men idag fick man inte någonting med sig i de straffsituationer som uppstod under matchen.

 

– Man känner en besvikelse. Vi gör ju ingen kanonmatch, men skapar absolut tillräckligt första 75 minuterna för att ha 2/3-0. Vi har väl tre straffsituationer och ett antal bra lägen, så vi ska inte behöva hamna i den situationen i slutet att vi släpper in en kvittering. Sen är det ett otroligt olyckligt mål, så det känns grymt irriterande. Det känns typiskt oss att slarva bort det här, säger Tomas Eriksson.

 

För det är verkligen så det känns idag, att ni slarvar bort det här?

– Ja, så är det absolut. Med lite mer erfarenhet eller smartness så hamnar vi inte i den här sitsen.

 

Vad säger du om Friska Viljor idag?

– Som förväntat. Kanske något mer defensiva än vad jag förväntat mig. De jobbar på bra, men vi tränger ändå igenom och skapar tillräckligt för att döda matchen.

 

Friska Viljor-BBK 1-1 (0-1)

0-1 27’ Precious Johnson, 1-1 84’ Linus Nordin

 

Varningar BBK: Inga

Varningar Friska Viljor: Inga

Publik: 243 personer

Domare: Magnus Römo Mella, Östersund

 

BBKs startelva (från höger)

Jens Resin – Erik Stenberg (ut 85), Max Nyqvist, Jakob Johansson-Inga (ut 17), Filip Daunfeldt – Kevin Roberts, Arish Nouri, Precious Johnson (ut 62) – Elias Öhman, Jack Serrant-Green, Oscar Stjernquist

 

Avbytare: Erik Torstensson (mv), Jacob Roberts (in 85), Max Wårell (in 62), Jonatan Vikström (in 17), Kevin Brännström

 

Friska Viljors startelva (från höger)

Sebastian Usai – Adam Olsson, Luis Vasquez, Mack Ward, Mikael Norberg (ut 46) – Rasmus Bergström (ut 46), Niclas Håkansson, Toby Davis – Linus Nordin, Moses Duckrell (ut 63), Rami Mansour (ut 75)

 

Avbytare: Tobias Uppling (mv), Jonathan Powell (in 75), Johan Östensson, Isak Sedin (in 46), Tobias Forsberg (in 63), Frans Eriksson (in 46)

 

Jens Lindmark