Bodenappen är här

06/08/2015

Efter ett förslag från ungdomsfullmäktige har Bodens kommun nu tagit fram en egen app. Den hjälper dig som bodensare att bland annat kommunicera med kommunen, använda e-tjänster, kolla matsedlar och se lediga jobb i Boden.

dig som bodensare att bland annat kommunicera med kommunen, använda e-tjänster, kolla matsedlar och se lediga jobb i Boden.

Under hösten 2014 kom det in förslag om en kommunapp från ungdomsfullmäktige till Bodens kommun. Nu är appen verklighet och finns för nedladdning.

I appen kan du exempelvis söka pengar till ungdomsarrangemang, läsa e-böcker, se besöksmål i Boden, se matsedlar, kolla in kommunens Youtubekanal och få direktkontakt med kommunen.

– Vi har lyssnat på ungdomars kommunikationsbehov eftersom de är huvudmålgruppen för appen. Sen har vi även valt att presentera de mest efterfrågade sidorna från webben i appformat, säger Fredrik Åström, kommunikatör Bodens kommun.

I appen går det även att söka evenemang, använda e-tjänster, felanmäla, söka busstider, hitta kommunala facebooksidor och mycket mer.

– Servicen till medborgarna förbättras när kommunens e-tjänster kan erbjudas via smarta telefoner och plattor. Nu kan du till exempel felanmäla ett trasigt brunnslock direkt från din telefon, säger Jörgen Larsson, verksamhetsutvecklare Bodens kommun.

Ladda hem appen så här
Appen finns gratis hos Google play och App store. Sök på Bodens kommun.

Bodens kommun vill gärna ha förslag på fler tjänster till appen. Använd vår e-tjänst Synpunkten i Bodenappen för att lämna förslag, beröm eller klagomål. Du kan även kontakta Fredrik Åström på kommunikationsenheten via fredrik.astrom@boden.se eller 0921–621 15.

Tillbaka

 Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens kommun (Nyheter) hemsida http://www.boden.se/