HEMMA HOS / Drömhuset med nära till allt. Ann-Sofie Lund och Martin Brännvall sa…

HEMMA HOS / Drömhuset med nära till allt. Ann-Sofie Lund och Martin Brännvall satsade stort och byggde sitt drömhus – för hand, från grund till tak. Här har de nära till både skogen och stan, och plats för många spontana besök.
.
Allt utom plattsättning och målning har paret gjort själva, från att röja sly, göra ritning och spränga sten till att lägga tak och isolera.
– Jag har alltid velat bygga mitt eget hus, säger Martin.
På fjärde försöket hittade de rätt läge, i ett skogsparti på Bränslan i Boden.
– Vi ville inte bo i ett kvarter utan lite mer enskilt men inte långt från stan. Här är det både nära till förskolan, till stan och ut på 97:an men ändå med en avskild känsla, säger Ann-Sofie.
Det stora allrummet på övervåningen har över fyra meter i takhöjd och stora fönster. 100 kvadratmeters öppen yta rymmer kök, matplats och vardagsrum.
– Här har vi stora ytor att umgås på. Vi är väldigt hemmakära men ändå sociala. Vi bjuder gärna hem folk och jag gillar när våra vänner spontant kommer och hälsar på, säger Ann-Sofie.
Allt går i grått och inredningen är en blandning av gammalt och nytt.
– Vi ville ha motsatsen till ljust och fräscht, det ska vara ombonat och mysigt, säger Ann-Sofie.
.
Mellan de två våningsplanen finns en rustik trappa av grova plankor i mörklaserat trä. Samma material hittar man i köksön och det tre meter långa köksbordet. Det är Martin själv som snickrat alltihop, och det av gamla brädor från Jokkfall där han växte upp.
– Det är inte så lätt att få charm i ett hus som är nytt, men det här är ett försök till det, säger Ann-Sofie.

@annsofielund @martin_brannvall
#närhetsliv #boden #hemmahos #inredningsinspiration #bygganytt #gråtthem #byggahus

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot narhetsliv

Källa: Närhetsliv Boden, Boden