På socialförvaltningen finns vardagshjältar


Jag är villig att påstå att många av världens viktigaste yrken finns på socialförvaltningen i Boden. För det finns ingenting som är viktigare än att få den hjälp man behöver när man behöver den, vilket vår personal ger människor med varje dag. 


   Själv är jag lyckligt lottad, för mig har alltid familj och vänner funnits.

Men om hjälpen hade blivit för omfattande, tidskrävande, ja rent ut sagt för svår. Hade de ställt upp?

Ja, så mycket de kunnat men jag hade mest troligtvis också behövt vända mig till, det så kallade, skyddsnätet. Något jag så stolt hävdar att socialförvaltningen utgör en stor del av.
   Hos oss hittar du socionomer, sjuksköterskor, undersköterskor, personliga assistenter och många, många fler som gör vardagen lite enklare för så många, många människor. De hjälper allt från barn och ungdomar till våra äldre.
   Sist jag räknade hade vi tretton olika yrkeskategorier som är stöd, vård eller omsorgsinriktade inom socialförvaltningen. Sen får vi inte glömma bort att många av dessa har olika specialistinriktningar. Yrkesverksamma människor vi har kontakt med, behöver ta kontakt eller kan komma att behöva kontakt med i vårt liv, av olika anledningar.Men när det kokar ner till kärnan…


Hur värdesätter vi att få hjälp? Med allt från att gå på en promenad till att få ett tak över huvudet.
   Det går inte och av den anledningen hävdar jag att socialförvaltningen utgör ett hem åt våra lokala, alldeles egna vardagshjältar. Jag vill betona ordet hjältar eftersom de tar hand om allt det här och ser till att finnas där för oss när vi behöver det. Så om du inte redan är, överväg ett jobb som vardagshjälte för vi behöver bli fler.

Erik Bell

Personalstrateg

Socialförvaltningen