Bjud in dina vänner till Boden i helgen

Ifjol den här tiden stod många och skottade snö. Den första av flera snöstormar hade precis dragit fram över landet. Ett år går otroligt fort men
samtidigt så långsamt. Nu har vintern återigen tagit ett grepp om oss men med helt andra förutsättningar än ifjol. Nu är det kallt och halt men vi slipper än så länge att skotta. Så passa på att njut av dessa vackra dagar, gnistrande och soliga.

På Försvarsmuseet förbereder vi oss som bäst inför vår andra
julmarknad (1-2/12).
När vi slog upp portarna ifjol för urpremiären så var det en chansning. En chansning som slog så väl ut att vi bestämde direkt att detta måste vi fortsätta med. Våga prova nytt och chansa är en devis som nog aldrig blir gammal. Det är ju så barn gör hela tiden när de växer upp och lär sig att gå, lär sig hur saker smakar, lär sig att leva. Barnen vågar misslyckas för att till slut lyckas.
Som vuxen blir man allt mer försiktig. Själv har jag blivit allt mer rädd för att inte våga pröva nya saker. Rädd för vad som kan gå fel, rädd för att göra bort mig, rädd för både det ena och det andra. Men så fort jag prövar något nytt och misslyckas så blir jag ändå på något sätt sporrad av det.
Prövar igen och lyckas. Det är bara det att jag glömmer så lätt bort den där känslan – av hur det är att lyckas.

I Boden är helgen 1-2 december fylld med aktiviteter!
Allt från med Eyvind2018 (Norrbottens författar- & berättardagar), som håller på fredag 30/11 – söndag 2/12 mitt i stan, till Försvarsmuseets egen julmarknad som anordnas lördag 1/12 – söndag 2/12.
Så våga prova något nytt i helgen! Våga misslyckas, våga lyckas.
Lyssna på intressanta samtal som kanske gör att du får nya perspektiv eller besök museet – bidra till julstämningen och hitta den där julklappen som du inte trodde fanns. Och sprid informationen till vänner och bekanta i övriga länet att komma och hälsa på.
Det här är ju en perfekt helg för alla i Norrbotten att upptäcka
vilken fantastisk stad Boden är.

Man måste vara modig för att leva! Ut och upplev världen,
Ut och upplev Boden.

Ulf Renlund
Museichef
Försvarsmuseum Boden